Legoland

Wanneer je helemaal lijp bent van LEGO dan wil je vast een keer een bezoek brengen aan Legoland. Ik wel in ieder geval! Het is zo bijzonder om te zien wat ze allemaal met die bouwstenen voor elkaar kunnen krijgen. Het zou toch erg leuk zijn wanneer je de tijd en ruimte (en het geld :o) zou hebben om van die gigantische kunstwerken zelf te maken. Zo echt wel!

Legoland ligt dus in Denemarken, althans niet alleen maar daar, maar dat was het eerste Legoland ooit. Je hebt er inmiddels een heleboel. Er zijn momenteel acht Legolanden waarvan de laatste die geopend is in New York ligt:

Legoland Malysia
  1. Legoland Billund in Denemarken; geopend in 1968
  2. Legoland Windsor Resort in Engeland; geopend in 1996
  3. Legoland California in Amerika; geopend in 1999
  4. Legoland Park Deutschland in Duitsland; geopend in 2002
  5. Legoland Malaysia in Malaysia; geopend in 2012
  6. Legoland Dubai in Dubai; geopend in 2016
  7. Legoland Japan in Japan; geopend in 2017
  8. Legoland New York in Goshen Amerika; geopend in 2021

Het is wel duidelijk dat wij niet de enige zijn die LEGO erg leuk vinden.

Legoland is kleurrijk, leuk en inspirerend. Het is een ideale plek voor gezinnen die op zoek zijn naar een geweldige dag uit of de ultieme vakantie ervaring. Dat staat in ieder geval op de site van Legoland, maar met vrienden of noem maar op, is het uiteraard net zo gaaf!

Legoland bruiloft bricksfan

Moet je zien wat gigantisch leuk! Een bruiloft met zelfs confetti bloemen. Helaas is de foto niet helemaal scherp, maar evengoed een leuk plaatje zo.

Ik heb alleen geen idee of het de bruiloft is van bekende mensen. Ik zie in ieder geval een kroontje op het hoofd van de bruid. Mocht je het weten, dan zou ik het leuk vinden als je dat in een reactie zou willen plaatsen. Leuk voor mij en voor de rest van de lezers. Alvast bedankt!

Wat ik op Wikipedia heb gelezen is dat er nog een Legoland wordt geopend in Shanghai in China. De verwachte opening zal 2022 zijn. En in Chuncheon in Zuid Korea, waarvan de planning wat betreft het openen eigenlijk al in 2019 was.

Legoland Discovery Centre

Wat je in Legoland discovery centre vindt zijn lego atractie, 4D bioscoopervaringen, Miniland en nog veel meer. Legoland discovery centre is een legobelevenis binnenshuis. Uiteraard ook weer voor alle LEGO fans, jong en oud, al richten ze daar zich op kinderen tussen ze 2 en de 12 jaar. In Nederland is er pas een geopend! Joehoeee! Het is te vinden naast Sea Life in Scheveningen.